testpagina

IMG_3957

IMG_3957

 

IMG_4013

Tamara Obreskova

Tamara studeerde zang bij professor T. Niznikova aan het conservatorium van Minsk (Wit-Rusland). Nadat Tamara deze opleiding succesvol afrondde besloot ze zich verder te verdiepen in het vak van operazangeres. Ze studeerde verder bij o.a. de beroemde Galina Visjnevskaya, Willard White en Simon Rozin. Behalve haar studie als uitvoerend musicus studeerde Tamara ook Russische literatuur, directie en operaregie.Nadat Tamara Obreskova zich in 1989 in Nederland vestigde werd ze langdurig gecoacht door Christina Deutekom en later door Esin Ozsan.

Nadat Tamara in 1998 haar tweeling op de wereld had gezet is ze zich meer gaan richten op het les geven en begeleiden van zangers. Hiermee ging de wens van Tamara, om haar kennis en ervaring over te dragen aan anderen, in vervulling.

Zangles

In haar praktijk in het Rotterdamse Hillegersberg-Schiebroek geeft ze zangles, coacht en begeleidt ze professionele en gevorderde amateurzangers zich verder te ontwikkelen, leert hen partijen te interpreteren en studeert ze verder met hen in.

Ook helpt ze zangers en hun stem weer terug te krijgen nadat deze, vaak door verkeerd gebruik, achteruit is gegaan en bijvoorbeeld aan flexibiliteit of hoogte heeft ingeboet. Door haar persoonlijke benadering is Tamara Obreskova vaak in staat de stem te “genezen” zodat de zanger weer over een goed en betrouwbaar instrument kan beschikken. Behalve het coachen en begeleiden van professionele en gevorderde amateurzangers geeft Tamara ook zangles aan kinderen, jongeren en amateurs in elke stijl. “Elke zanger heeft recht op een goede docent. Ik probeer altijd het beste uit mijn leerling te halen. Jong, oud, professioneel of beginner, bij iedereen! Het werken met mensen is fantastisch en geeft mij veel energie. Bovendien wordt er heel wat af gelachen tijdens de les, ook heel belangrijk

T:   06-42109036
E:   n.avokserboaramat@aramat
W: http://www.tamaraobreskova.nl